Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Blog Post

Vuilwatertank boot

De vuilwatertank op een boot kan betrekking hebben op verschillende tanks. De grijs watertank vangt en verzamelt het water op wat afkomstig is van de douche, wasbak, evt. wasmachine,… De zwart watertank wordt gebruikt om afvalwater met uitwerpselen, urine en spoelwater van toiletten op te vangen. Het is vanzelfsprekend dat deze niet altijd een aangename geur met zich meebrengen door wat er in terecht komt. Deze zijn simpelweg niet te voorkomen zonder hier extern iets aan te doen.

De inhoud van de zwart watertank mag sinds een bepaalde tijd niet meer geloosd worden in oppervlakte water, hiervoor zijn speciale lozingspunten gecreëerd. Het kan dus zijn dat in dit geval het afvalwater langer opgeslagen moet blijven, dit kan onaangename geuren veroorzaken. Hetzelfde liedje geldt met een aantal grote wateren.

Buiten de tank zelf kan het vervuilde water ook leidingen en andere onderdelen in de boot verstoppen. Dit is onwenselijk omdat deze dan niet meer werken naar toebehoren, maar ook omdat deze niet gereinigd zullen worden bij het legen van de tank. Belangrijk is dus dat dit niet of in ieder geval zo min mogelijk gebeurd.

Ook is er nog bilge water, dit water is minder vervuild dan het zwart en grijs water. De bilge, of ook wel de buik van de boot genoemd, is het onderste gedeelte van de boot (onder de waterlijn). Hier wordt het water verzameld wat bijvoorbeeld afkomstig is van de zee, regen, lekken in de romp of andere lekkages.

Velen denken dat een chemisch middel gebruiken om van de stank af te komen de beste oplossing is, maar niets in minder waar. De werking van chemische producten in de vuilwatertank zijn slechts van korte duur en werken meestal maar gedeeltelijk.

Bilge, Grey & Black Water Treatment is een product gebaseerd op enzymen ter voorkoming van stank en omzetting van vervuiling in bilge, grijs en zwart watertanks. De enzymen zetten fecaliën en andere vervuiling in de tank om, zodat de inhoud veilig en zonder stank kan worden geloosd. Ook te gebruiken in de winterperiode om stank in de boot te voorkomen. Tast slangen en rubbers niet aan. Biologisch 100% afbreekbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boot producten
Boot producten

Voor een boot volstaan alleen de beste resultaten voor een perfecte uitstraling. Als het

Brandstoftank boot
Brandstoftank boot

Naar schatting is meer dan de helft van de brandstoftanks van boten verontreinigd. Veroudering van

Teakhout boot
Teakhout boot

Teakhout boot is van nature vettig. Dit betekent dat het lichtelijk waterafstotend is, wat

Nanodeeltjes
Nanodeeltjes

Nanotechnologie kan meer beschermen dan enkel uw boot Pascal Villanova by Vossen streeft ernaar om

Nanotechnologie boot
Nanotechnologie boot

Nanotechnologie boot is een relatief nieuwe manier om jachten ultiem te onderhouden. Het is