Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Blog Post

Teakhout boot

Teakhout boot is van nature vettig. Dit betekent dat het lichtelijk waterafstotend is, wat een van de redenen is waarom een boot dek meestal van dit soorthout is. Omdat het vloeistoffen over het algemeen afstoot, is het dus ook moeilijk om olie in te laten trekken. De olie wordt gebruikt als beschermingsmiddel om het hout zo lang mogelijk te kunnen behouden. Aangezien de olie moeilijk intrekt, is het een arbeidsintensieve taak om ervoor te zorgen dat volledige oppervlakken van een beschermlaag voorzien zijn.

[/toggles]

Om het beschermingsproduct voor teakhout boot een optimaal resultaat te geven, is het belangrijk dat het hout eerst goed gereinigd wordt. Ook weer, om een optimale reiniging te krijgen is het belangrijk om geschikte producten te gebruiken. Enkel een sopje zal de teak niet volledig reinigen, waardoor uiteindelijk het beschermingsproduct zijn werk ook niet goed zal kunnen doen. Er zijn twee soorten vervuiling, organisch en non-organisch. Beide zijn heel andere vervuiling, dus het is belangrijk om deze ook anders aan te pakken.

Onze Hull & Deck Cleaner Pro (organic) is speciaal ontwikkeld om organische vervuiling als jodiumvlekken, zonnebrand, vet, olie, eiwitten, roet, zwaar aangekoekt vuil, brandstof, oude waslagen, rubberen strepen,… te verwijderen. Het onttrekt al dit soort vervuiling uit het hout, en zal na behandeling de teak wat donkerder kleuren. Gebruik vervolgens Hull & Deck Cleaner (non-organic) om de resterende vervuiling als roest, kalk, mineralen, zeewater (zout), zeep,… te verwijderen. Het teak zal nu zijn originele kleur terugkrijgen.

Het hout is nu optimaal gereinigd en klaar voor bescherming. Pascal Villanova by Vossen heeft een teak bescherming ontwikkeld op basis van nanotechnologie. Hierin zijn twee soorten: een transparante beschermingslaag, deze zal de originele teak kleur behouden, en een klassieke, deze geeft een soort klassieke, donkerde kleur aan de teak.

Nano Teak Protector – Clear

Deze variant is een transparant en hoogwaardig beschermingsmiddel. Het is gebaseerd op Nanotechnologie. Beschermt langdurig tegen het aanhechten van vervuiling. Voorkomt vervuiling, zodat de aangroei van algen drastisch wordt verminderd. Verduurzaamt en impregneert het hout, waardoor veroudering ervan wordt voorkomen. Bovendien wordt de bovenlaag water- en vetafstotend. Laat het oppervlak niet glimmen en geeft geen kleurverandering. Ideaal voor het in stand houden van nieuw en vergrijsd teak. Tast kitverbindingen niet aan en het teakdek wordt niet glad.

Nano Teak Protector – Classic

Deze variant is een kleurend en hoogwaardig beschermingsmiddel. Het is gebaseerd op Nanotechnologie. Voorkomt vervuiling zodat de aangroei van algen drastisch wordt verminderd. Verduurzaamt en impregneert het hout, waardoor veroudering ervan wordt voorkomen en de bovenlaag water- en vetafstotend wordt. Laat het oppervlak niet glimmen en geeft de klassieke lichtbruine kleur. Ideaal voor het in stand houden van nieuw en vergrijsd teak. Tast kitverbindingen niet aan en het teakdek wordt niet glad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boot producten
Boot producten

Voor een boot volstaan alleen de beste resultaten voor een perfecte uitstraling. Als het

Vuilwatertank boot
Vuilwatertank boot

De vuilwatertank op een boot kan betrekking hebben op verschillende tanks. De grijs watertank

Brandstoftank boot
Brandstoftank boot

Naar schatting is meer dan de helft van de brandstoftanks van boten verontreinigd. Veroudering van

Nanodeeltjes
Nanodeeltjes

Nanotechnologie kan meer beschermen dan enkel uw boot Pascal Villanova by Vossen streeft ernaar om

Nanotechnologie boot
Nanotechnologie boot

Nanotechnologie boot is een relatief nieuwe manier om jachten ultiem te onderhouden. Het is