Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Blog Post

Saint-Tropez

Saint-Tropez, een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur, Zuid-Frankrijk., heeft gemiddeld zo’n 6000 vaste inwoners. Sinds de jaren 50 is het een centraal punt voor kunstenaars en niet veel later wist ook de beau monde het dorp te bereiken, waarna er jaarlijks zo’n 5 miljoen mensen volgen. De verschillen tussen winter- en zomerseizoen zijn extreem. Tijdens de zomermaanden ligt de haven stampvol met miljoenenjachten en in de winter zijn er alleen enkele vissersboten van de lokalen te bezichtigen. De vele kleine straatjes, boetiekjes, Franse cafeetjes en bekende karakteristieken van de havenplaats (denk aan Louis de Funès en Brigitte Bardot) maken het nog altijd jaar na jaar een extreem belangstellende plek. Ook Pampelonne, de bekende baai ten zuiden van Saint-Tropez vol met restaurants en beach clubs is een bekende trekpleister voor vele, al dan niet welvarende, toeristen.

De geschiedenis van Saint-Tropez

De meest bekende foto’s van Saint-Tropez zijn en worden gemaakt vanuit het punt van de Citadel. De Citadel is een burcht die circa 1600 gebouwd is als bescherming tegen haar vijanden, voornamelijk Spanje en Engeland. Volgens de legende die vele eeuwen ontwikkeld is, stamt Saint-Tropez af van Saint Torpes. Saint Torpes was een martelaar die weigerde om zijn geloof op te geven. Door deze reden werd hij door Nero onthoofd en zijn lichaam werd in een boot richting zee gestuurd… U kunt het al raden… De boot dook op in de Golfe van Saint-Tropez.

Rond 1900 trokken er vele kunstenaars naar het dorp en het werd niet snel daarna het schildersdorp genoemd. In 1920 begonnen er zich internationale modesterren te vertonen. Tijdens WO II was de stad het centrale punt voor Operatie Dragoon. Operatie Dragoon werd aanvankelijk gestart als operatie Anvil, de term gebruikt voor de invasie van Zuid-Frankrijk. Na de oorlog werden de oude gebouwen opgeknapt, maar terug in de historische look.

Zoals al eerder genoemd, kende St.-Tropez zijn start als trekpleister voor de miljoenen toeristen in 1950.
Bekende gezichten die het dorp en Pampelonne betreden: Sylvester Stallone, Giorgio Armani, Heidi Klum, Prince Albert II (Monaco), John Legend, George Benson, Clovis Cornillac, Eddie Barclay, Snoop Dogg, Gwen Stefani, Cara Delevingne, Paris Hilton, Watson, Simon Baker, Leonardo DiCaprio, Marc Anthony, Guillaume Canet, Joan Collins, Pamela Anderson en vele meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Pascal villanova
Pascal Villanova

Ridder in de Nationale Orde van Verdienste. De specialist van de ‘Day Cruiser’ in Saint-Tropez