Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Blog Post

Roest verwijderen boot

Roest verwijderen boot, vroeg of laat krijg je er wel mee te maken in de botenwereld. Elk metalen onderdeel, van leuning tot trapladder tot bollard, gaat op den duur te maken krijgen met roest of vliegroest van coatings (indien niet goed beschermd). Ten eerste houdt het oog hier niet van, maar na een tijd kan de roest ook oppervlakken aantasten. Het is dus de bedoeling om van deze roestaanslag af te komen. Het liefst op een effectieve en snelle manier.

Over het algemeen zijn er twee soorten roest: vliegroest en de wat extremere, hardnekkige roest. Vliegroest is over het algemeen makkelijker te verwijderen. Dit omdat het roest aan de oppervlakte van een object is.

Roest, ook wel corrosie genoemd, is een aantasting van ijzerhoudend metaal door oxidatie. Roest hecht zich niet als kleine deeltjes op een oppervlak. Het wordt vanuit een materie gecreëerd, wat uiteindelijk een object of oppervlak kan opvreten.

Vliegroest zal bij aanwezigheid voor een langere periode weinig extreme gevolgen hebben.

Roest zal daarentegen grotere gevolgen gaan kennen. Er kunnen twee dingen gebeuren na het oxidatieproces. Ofwel vormt er zich een poreuze oxidelaag op het oppervlak, hierdoor zal het onderliggende metaal ook oxideren. Of er wordt een volledig afgesloten oxidelaag ontwikkeld op het oppervlak. Hierdoor zal de onderliggende laag metaal niet oxideren. Duidelijk zal zijn dat het eerste geval het ergste is, aangezien het hele objecten zal aantasten. Moest er dus bijvoorbeeld hardnekkige roest aanwezig zijn op de hul van een boot, kan er in het ergste geval een vervorming optreden van de hul. Het is dus erg belangrijk om alle aanwezige roest telkens te verwijderen. Indien het hardnekkige roestaanslag is, kan het moeilijk zijn om dit te verwijderen. Toch bestaat er hier een perfecte oplossing voor. Ook het beschermen van de boot tegen roest is een belangrijk onderdeel in het onderhouden van jachten.

Shell & Heavy Rust Remover is een hoogwaardig en zeer krachtig reinigingsproduct voor het eenvoudig verwijderen van zware roest.

Gebruiksaanwijzing:

  • Verdun de Shell & Heavy Rust Remover voor een normale verontreiniging tot 5% en voor een extreme verontreiniging tot 20%.
  • Breng het product aan met een drukspuit, zachte bezem of spons en laat het minimaal 5 minuten inwerken. Voorkom indrogen: houdt het oppervlak vochtig met water.
  • Daarna het oppervlak met veel water afspoelen totdat het reinigingsproduct volledig verdwenen is.
  • Indien nodig de toepassing herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boot producten
Boot producten

Voor een boot volstaan alleen de beste resultaten voor een perfecte uitstraling. Als het

Polyester reinigen
Polyester reinigen boot

Alvorens een polyester romp van een boot klaar is voor een beschermingslaag, met eerst

Vaaraanslag verwijderen
Vaaraanslag verwijderen

De algemene term voor het soort vervuiling dat in dit artikel besproken gaat worden

Kalkaanslag boot
Kalkaanslag boot

Kalkaanslag van uw boot verwijderen kan moeilijker zijn dan u denkt. De kalkaanslag boot