Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Blog Post

Polyester reinigen boot

Alvorens een polyester romp van een boot klaar is voor een beschermingslaag, met eerst het polyester reinigen. Hierbij is het gebruik van het juiste product uitermate belangrijk. Er zit zowel organische als non-organische vervuiling op de romp van een boot. Bijvoorbeeld oude waslagen, roest, kalkvlekken, maar ook schelpen en algen. Volg onderstaande stappen voor een perfecte schone polyester romp.

Gebruik onderstaande oplossingen in de gewenste volgorde.

Organische stoffen zijn stoffen die bestaan uit lange ketens, die meestal opgebouwd zijn uit koolstof. Deze stoffen zijn niet (makkelijk) oplosbaar in water. Daarom dat deze soort verontreiniging zich ook extreem kan vasthechten aan het onderste bootoppervlak.

Veelvoorkomende organische vervuiling op de romp van een boot zijn rubberen strepen en oude waslagen. De oude waslagen moeten verwijderd worden zodat er uiteindelijk weer egaal oppervlak ontstaat. Hier kan dan vervolgens een nieuwe beschermlaag oftewel antifouling op aangebracht worden.

De organische vervuiling moet met een alkalisch product op worden gelost. Gebruik hiervoor onze Hull & Deck Cleaner Pro (organic) voor een supersnelle reiniging van de romp. Voor meer productinformatie klik op de productnaam.

Non-organische stoffen, oftewel anorganische stoffen, zijn chemische stoffen van minerale oorsprong die geen koolstof bevatten.

De meest bekende en ook wel aanwezige anorganische vervuiling op de romp van een boot zijn roest- en kalkaanslag. Roest ontstaat door langdurige aanraking van ijzer met water. Nu hebben we het over een polyester romp, maar de romp van een polyester boot bevat vaak metalen onderdelen. Deze metalen onderdelen zullen na een bepaalde tijd gaan roesten. De roest zal op den duur gaan uitlopen op het polyester oppervlak.

De anorganische vervuiling wordt over het algemeen verwijderd met een zuur product. Gebruik voor het verwijderen van anorganische vervuiling Hull & Deck Cleaner Pro (non-organic) voor een supersnelle reiniging van de romp. Voor meer productinformatie klik op de productnaam.

Na de extreme polyester reiniging boot die vooraf gebeurd is, blijft de romp natuurlijk niet standaard schoon. Het is belangrijk om deze dagelijks bij te houden d.m.v. een regulier schoonmaakproduct. Ook hierin zijn minder en beter werkende producten. Onze Boat Shampoo sluit perfect aan bij onze andere specifieke reinigingsproducten. Het is een doeltreffende reiniger en tast bovendien de waslaag niet aan.

Lees voor de volgende stap het artikel ‘Polyester beschermen’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boot producten
Boot producten

Voor een boot volstaan alleen de beste resultaten voor een perfecte uitstraling. Als het

Vaaraanslag verwijderen
Vaaraanslag verwijderen

De algemene term voor het soort vervuiling dat in dit artikel besproken gaat worden

Roest verwijderen boot
Roest verwijderen boot

Roest verwijderen boot, vroeg of laat krijg je er wel mee te maken in de botenwereld.

Kalkaanslag boot
Kalkaanslag boot

Kalkaanslag van uw boot verwijderen kan moeilijker zijn dan u denkt. De kalkaanslag boot