Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Pascal Villanova by Vossen

Produceren en ontwikkelen van bootproducten

Kwaliteit

Kwaliteit in onze producten, oplossingen en service.

Nanotechnologie

Totaaloplossingen voor boten en luxe jachten.

Duurzaam onderhoud

Kosten- en arbeidsbesparende onderhoudsoplossingen.

Service

7/7 bereikbaar voor uw vragen via Whatsapp of email.

Wie zijn we?

Pascal Villanova

Werd geboren op 19 december 1949. Hij is de zoon van een hoogstaande medische familie en heeft een bijzondere levensweg mogen volgen binnen de scheepvaart. Pascal Villanova is een man van kwaliteit, superioriteit, snelheid en optimaliteit. Zo was hij onder andere piloot in de F1 offshore race  en 1ste piloot bij het Achilli Motors Team. Daarna werd hij benaderd door het Ferretti team. Hij is importeur van grote jachtmerken en later ontwikkelde hij zijn eigen jachtenlijn.

Verdere geschiedenis

In 1992 vroeg Domenico Achilli om 1ste piloot te worden bij het Achilli Motors Team. Pascal ging racen met een aluminium Cantiere Unico di Viareggio romp voorzien van twee Lamborghini V12 motoren van 1100 Hp per stuk. Gedurende meer dan vier jaar lang was Pascal de enige Franse coureur in de F1 offshore championship. In 1995 werd hij benaderd door het  Ferreti team. Norberto Ferretti moest zijn pilootcarrière opgeven om leiding te geven aan het bedrijf. Samen met co-piloot Norberto Ferretti en een romp gemaakt van carbon (een Tangara) heeft Pascal het World Championship in 1996 bijna binnen gehaald. In dat jaar hebben ze ook een nieuw snelheidsrecord neer gezet van 228 km per uur. Helaas verloor Pascal in dat jaar een gedeelte van zijn zicht en heeft hij vanwege gezondheidsproblemen het racen moeten opgeven. In 1998 werd de Bertram scheepswerf overgenomen door de Ferretti groep. Hierdoor konden ze doorgroeien in de Amerikaanse markt. Daaruit rolde het begin van beroemde merken als Ferretti, Riva, Pershing, Itama en Apreamar. Na alle opgedane kennis is Pascal in 2000 naar de tekentafel gegaan en heeft hij alle ervaring gestopt in een eigen merk. Hierin moest alles gaan om hoogste kwaliteit op alle vlakken, materiaal, ontwerp, motoren, snelheid, productie en handelingen. Belangrijkste is dat alle opgedane kennis is verwerkt in het dek, en er absoluut geen trillingen plaatsvinden. Als een onderdeel niet bestaat, maken we het in de hoogste kwaliteit. “Looking for perfection: the power is everywhere.”

Nanotechnologie

Het is nog niet sinds lang dat nanotechnologie gebruikt wordt voor verscheidene doeleinden. Een daarvan is dat het gebruikt wordt door o.a. hightech bedrijven die o.a. objecten in Nano formaat ontwikkelen. Naast het reinigen van de boot is het belangrijk om de boot te beschermen. Dit is om te voorkomen dat bepaalde oppervlakken beschadigd worden nadat alle lagen vuiligheid verwijdert zijn. Pascal Villanova by Vossen biedt beschermingsproducten van een ander kaliber aan. Onze beschermingsproducten zijn multifunctioneel en beschermen niet alleen de hul, maar ook het glas, de canvas en zelfs de machinekamer. Dit wordt gerealiseerd door coatings, die ontwikkeld zijn door het gebruik van nanotechnologie. De boot wordt beschermd tegen kleine krasjes in het dek of de hul. De minuscule deeltjes in de coating vullen de krasjes op en zorgen ervoor dat de boot beschermd is door een dun laagje coating. Het voordeel van de Pascal Villanova by Vossen coatings is vooral dat door het egaal maken van de hul, de boot tot 11% meer snelheid kan maken.