Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail            Stel uw vraag

Blog Post

Nanodeeltjes

Nanotechnologie kan meer beschermen dan enkel uw boot

Pascal Villanova by Vossen streeft ernaar om u te voorzien van producten met de hoogste kwaliteit. Bijgevolg maken onze producten gebruik van hoog geavanceerde nanotechnologie. Nanotechnologie is gebaseerd op het ontwikkelen en het gebruik maken van functionele moleculen in het nanometer gebied.

  • Een vel papier is 100.000 nm dik.
  • Op een vergelijkende schaal, als een knikker 1 nanometer doorsnede heeft, dan zou een meter de doorsnede van de aarde zijn.
  • Een menselijk haar heeft een dikte van 60-80.000 nm.
  • 1 nanometer is ongeveer de lengte van een vingernagel die in één seconde groeit.

Deze kleine deeltjes hebben unieke chemische, fysische, optische en mechanische eigenschappen. Als gevolg zijn nanodeeltjes in staat om reacties te weeg te brengen die anderzijds niet mogelijk zijn. Niet enkel biedt nanotechnologie meerdere methodes aan om een probleem aan te pakken, vaak zijn deze ook efficiënter. Omwille van de minuscule afmetingen hebben nanodeeltjes een enorm groot oppervlakte. Een milliliter nanodeeltjes heeft een groter gecombineerd oppervlak dan een geheel voetbal veld. Omdat moleculaire interacties vaak plaatsvinden op het oppervlak, is het makkelijk in te zien hoe krachtig nanotechnologie werkelijk kan zijn.

Door gebruik te maken van deze unieke eigenschappen zijn we in staat om innovatieve en hoog efficiënte producten te ontwikkelen. Deze gespecialiseerde producten zijn specifiek ontwikkeld voor de benodigde toepassing zodat u het meeste genot uit uw boot wordt aangeboden.

Recentelijk (26/09/2016) is er een zeer interessante wetenschappelijke publicatie verschenen omtrent nanotechnologie in Nature. Één van de meest vooraanstaande wetenschappelijke journals. Deze publicatie getiteld “Ultra small nanoparticles induce ferroptosis in nutrient-deprived cancer cells and suppress tumour growth” of in het Nederlands “Ultra kleine nanodeeltjes induceren ferroptose in nutrient-gedepriveerde kanker cellen en hinderen tumor groei”. Deze is ontstaan uit een samenwerking van wetenschappers aan de Sloan Kettering Institute for Cancer Research (New York, US), The Weil Cornell Medical College (New York, US), the Cornell University (New York, US) en the Institute for Developmental Genetics (Neuherberg, Germany).

Deze onderzoekers hebben ontdekt dat nanotechnologie ons eigen immuunsysteem er toe kan aanzetten om kanker te bestrijden. Deze ongelofelijke ontdekking kan de eerste stap zijn in de ontwikkeling van nanotechnologie-gebaseerde toepassingen ter behandeling van kanker. Hopelijk zou kanker dan op een humane en efficiënte manier en zonder enige chemotherapie genezen kunnen worden.

Terwijl deze fantastische recente ontdekking verder onderzoek vereist, voordat er medische toepassingen volgen, geeft het een indicatie van het potentieel van nanotechnologie om onze levens te veranderen. Dit kan leiden tot een veiligere, makkelijkere en comfortabelere toekomst. Wij volgen op welke interessant nieuwe mogelijkheden zich voordoen dankzij de technologie.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar:

Stanford Medicine. “Iron nanoparticles make immune cells attack cancer.” ScienceDaily. ScienceDaily, 26 September 2016. <www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160926152708.htm>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boot producten
Boot producten

Voor een boot volstaan alleen de beste resultaten voor een perfecte uitstraling. Als het

Vuilwatertank boot
Vuilwatertank boot

De vuilwatertank op een boot kan betrekking hebben op verschillende tanks. De grijs watertank

Brandstoftank boot
Brandstoftank boot

Naar schatting is meer dan de helft van de brandstoftanks van boten verontreinigd. Veroudering van

Teakhout boot
Teakhout boot

Teakhout boot is van nature vettig. Dit betekent dat het lichtelijk waterafstotend is, wat

Nanotechnologie boot
Nanotechnologie boot

Nanotechnologie boot is een relatief nieuwe manier om jachten ultiem te onderhouden. Het is

Antifouling boot
Antifouling boot

Antifouling is het beschermen van de romp van een boot, onder de waterlijn. Om